Loading

22 Kasım 2010 Pazartesi

Kozaklı Kaplıcaları Genel Bilgileri

Kozaklı kaplıcaları Genel Bilgileri

Kaplıca alanı Nevşehir İli Kozaklı İlçesi içerisinde, Kayseri - Ankara karayolunun 50. km. sinin 23 km. kuzeyinde bulunmaktadır.


Kozaklı Kaplıcaları adındanda anlaşıldığı gibi Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bulunmaktadır.Kayseri Ankara karayolunun 50 nci kilometresinde bulunan Topaklı'ya Kozaklı kaplıcaları Genel Bilgileri23 kilometre uzaklıkta bulunur.


İlçe merkezinden belirli saatlerde yapılan otobüs seferleri ile Türkiye'nin her şehrine Ankara-Kayseri karayolu üzerinden otobüs bulma imkânı mevcuttur.Türkiye'nin her yerinden Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan Topaklı'ya gelerek buradan da Kozaklı ilçesi otobüsleri ile ilçeye ulaşmak mümkündür.Ayrıca ilçeden Nevşehir ve Kayseri'ye saat başı otobüs seferleri düzenlenmektedir.Ankara-Kayseri Demiryolu güzerğahında bulunan Karasenir ve Kanlıca Kasabalarına Tren yolu ile ulaşıp buradan Kasabalara ait belediye otobüsleri ile ilçeye ulaşım da mümkündür.Havayolu ulaşımı Kozaklı İlçesine 110 km. mesafedeki Nevşehir Tuz Köyü sivil havaalanı ve 95 km. mesafedeki sivil uçuşlara da açık olan Kayseri askeri havaalanı ile sağlanmaktadır.

Tedavi ettiği hastalıklar:
Termal su romatizma, kan dolaşımı, solunum yolu, sinir ve sindirim hastalıkları, deri ve kalp hastalıkları, iç salgı sistemi bozuklukları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, kadın hastalıkları, göz ve kemik hastalıkları, kireçlenmeler ve ameliyat sonrası hastalıkların tamamına iyi gelmektedir. Romatizmal hastalıklar,Kireçlenmeler,Kas hastalıkları,Sedef,Egzama,Akne gibi cilt hastalıkları,Damar hastalıkları,Yüksek tansiyon,Diabet destek tedavisi,Gut hastalığı destek tedavisi,Kronik idrar yolları hastalığı ve Göz hastalıklarına destek tedavisilerinde yoğun olarak kaplıcaların etkisi bulunmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kaplicalar - Kaplicasi - 2010